Tuotanto

Valukumpu Oy on alallaan Suomen johtavia sopimusvalmistajia. Tuotteistamme suurin osa menee vientiin.
Toimimme alihankkijana teollisuuden eri aloille. Tuotannossamme on tällä hetkellä lähes 5000 erilaista komponenttia ja kokoonpantua tuotetta, sekä yli 800 liitintä. Asiakkaanamme ovat niin telekommunikaatio-, elektroniikka-, lääke-, ajoneuvo- kuin rakennusteollisuus.
 

Valukumpu Oy:llä on mahdollisuus osallistua niin tuotteiden, työkalujen kuin prosessin suunnitteluun. Myös täydellisen työkaluvalmistusyksikkömme palvelut kuuluvat tarjontaamme.

Meistäminen:

Valukumpu Oy meistää tarkkoja metallikomponentteja teollisuuden eri tarpeisiin, nauhaksi ja irtokappaleeksi. Materiaalivahvuudet vaihtelevat välillä 0,07mm-10mm. Meistokoneita on kaikkiaan 11 kappaletta, kokoluokaltaan 18-200 ton.

Pinnoitus:

Nauhamuotoiseen elektrokemialliseen pinnoitukseen on käytössä 4 kelalta kelalle ajettavaa eletrokemiallista pintakäsittelylinjaa sekä yksi kemialliseen pinnoitukseen perustuva pinnoituslinja. 
 

Tyypillisiä pinnoitteitamme ovat:
• nikkeli
• tina
• palladium
• kupari
• kulta
• palladium-nikkeli

Ruiskuvalu:

Valmistamme yli 4000 erilaista muovikomponenttia sekä kesto- että kertamuovista teollisuuden eri käyttötarkoituksiin. Valukummulla on käytössä 100 modernia ruiskuvalukonetta, konekoot 20-530 ton.


Valukummulla on pitkä historia muovin ja metallin yhdistämisestä. Rainamuotoinen ja inserttiruiskuvalu on laajalti käytössä.

 

Kontrolloitu tila:

Joensuun tehtaalla on kontrollidut tilat lääkinnällisten laitteiden sopimusvalmistukseen. Tilat on partikkeli-, kosteus- ja lämpötilakontrolloidut. Lisäksi tiloissa tehdään bioburden -mittaukset.

 

Kokoonpano:

Tarjoamme kokoonpanoa aina lopputuotepakkaukseen asti. Pyrimme aina kustannustehokkaimpaan ratkaisuun, automaattikokoonpanolla tai manuaalikokoonpanolla Valukumpu Russian kautta. Olemme valmiita myös ratkaisemaan erilaisia asiakaskohtaisia tarpeita.

MID:

MID -tekniikan tarkoitus on yhdistää mekaaninen ja sähköinen toiminnallisuus yhteen kokonaisuuteen. Virtapiirit voidaan integroida vaihtoehtoisesti suoraan muovikomponenttiin perinteisen piirikortin sijaan. Näin saavutetaan kevyempiä sekä tilaa säästävämpiä ratkaisuja.